Olin juuri siivoamassa rappukäytävää, olihan oma vuoroni. No, jäi sitten homma kesken kun dik. tuli mörisemään, ettei enää saa. Okei, kello oli vähän yli 22, joten ymmärtäähän sen, ettei se mikään paras mahdollinen aika siivoamiselle ole. Diktaattorimme sanoin: "siivous kuuluu hoitaa keskellä päivää". Muuten ihan hyvä, mutta milläs toteutat, kun ensin vietät koko päivän töissä ja pääset sieltä kotiin vasta 22 jälkeen. Dik. siihen, että "Et sä koko päivää töissä o ollu, lähit vasta puolen päivän aikaan". Mm, kyllä se aika pitkälti koko päivä silloin on. Ja kun tosiasiahan on, ettei oikeastaan kukaan pysty suoraan menemään töistä nukkumaan (ainahan se jonkin aikaa vie antaa työstä yli jääneen energiavirran tasoittua ja rauhoittua ennen kuin kykenee nukahtamaan), niin yleensä se nukkuminen alkaa vasta 0-2 yöllä. Tästä seuraa toki se, että ei tervejärkinen ihminen ala klo 6 herätyskelloa soitattamaan, pitäähän sitä unta saada että jaksaa seuraavan päivän. Joten herääminen tapahtuu yleensä siinä 9-11 aikoihin, terveen unisuositusmäärän saavutettua. Siihen kun sitten vielä perusaamutoimet ja ruoka, niin alkaakin jo töihinlähtö olla edessä.

Kysympähän siis vain, että missä tässä välissä siivoat, ellet sitten töitten jälkeen. Ei ole ketään ennenkään haitannut, että tähän aikaan sen on tehnyt. "Tässä talossa on nukkumaanmenoajat". Ai jaa, niistä en ole kuullutkaan, kerro toki lisää. Miten sitten on mahdollista, että jos portaiden pikaimurointi ja käytävien moppaus klo 22-22:30 aiheuttaa liikaa melua, voi naapurista poppi pauhata ja juoksuaskeleita tömistä jopa klo 3 yöllä asti? Kaikkienhan pitäisi olla nukkunut jo useamman tunnin silloin. Ja nyt en puhu vain yhdestä naapurista, vaan 3/5.

"Pitää siivota useammin." Joo. Toki silloin kun on kuravellikelit tai multamaiden kautta kävelty sisälle. Entäs sitten kun on kuivat kelit, jolloin ei sisälle kulkeudu kiviä, hiekkaa eikä rappuhin jää kengänjälkiä? Eipä dik. itsekään siivoa sen useammin. Sitä paitsi, viimeksikin kun oli minun vuoroni siivota (ja sattui kaikenlisäksi olemaan vapaapäivä, eli olin siivoamassa n. klo 17, "ihmisten aikoihin" siis), dik. tuli ja sanoi, että "turhaan siivoat, ei se vaikuta kuitenkaan mitään". Nytkin ensin tuli viesti, että siivota pitää ja kun siivota yrittäisin, niin tullaan taas naamalle kieltämään. Koittaisi jo päättää mitä haluaa. Siivoanko silloin, kun aikaa on, vai jätänkö koko touhun väliin? Diktaattorille kuitenkin taitaa olla vaikea käsittää aikani rajallisuus. 2 työpaikkaa ja koulunkäynti päälle. Ei siinä paljon vapaapäivistäkään silloin nautiskella, aika harvassa on vapaa (oma) aika, josta se siivoushetkikin on rutistettava.