Rappukäytävämme ilmoitustaululta (aivan alaoven vierestä) löytyy jos jonninmoista lappua. Tilanpuutteesta niitä on myös liimailtu itse ulko-oveen. Uusimpana ilmoitustaululta löytyy viesti taloyhtiön roskakäytännöistä.

Pihaltamme löytyy yksi (1) ainoa pienpiharoskis, jonka oletetaan riittävän 6 talouden tarpeisiin viikoksi. Tarkastellaanpa tilannetta hieman. Näistä 6:sta taloudesta osa on lemmikkitalouksia, osa lapsiperheitä, osa pariskuntia ja pari yksinasujaa. Jokainen voi itse kuvitella 6 täystalouden yhteisroskamäärän viikkokeskiarvon. Käytössämme oleva piharoskis vastaa kooltaan yhden, korkeintaan kahden, omakotitaloasunnon piharoskista. Mitenkä siis 1-2 taloudelle tarkoitettu roskis kykenisi vastaamaan 6 talouden tarvitsemaan tilaan? Eipä kovin hyvin. Lähistöltä ei myöskään löydy muita yleisroskiksia, joihin voisi jättää ylijäämäroskat. Ei myöskään kierrätyspisteitä. Muutaman metrin päästä löytyi ennen lehtikeräyspiste, mutta sekin on seudulta hävitetty.

Monasti on asukkaat valittaneet ja purnanneet piharoskiksen tilan vähyydestä, kuinka ei pääse omia roskiaan viemään ulos, kun ei pönttöön mahdu, ja joutuu haisevaa pussia pitämään kotona odottamassa seuraavaa tyhjennyspäivää, jonka jälkeen taas pönttö onkin hyvin äkkiä uudelleen täysi. Kuitenkin tyhjennys tapahtuu vain kerran viikossa. Taloyhtiön kokouksissa ja niiden ulkopuolella on keskusteltu ja ehdoteltu, että eikö voitaisi tilalle hankkia isompaa, tarpeisiin paremmin soveltuvaa roskista. Ei sovi diktaattorille. No entä sitten edes toista samanlaista pientä, joka jo ennestään löytyy, siihen viereen? Auttaisi paljon. Ei, ei sovi tämäkään. Meillä olisi ylivoima, mutta alistumaan meidän pitämän, sillä ilman hallituksen puheenjohtajan suostumusta ja allekirjoitusta ei muutosta tule tapahtumaan. Ja yllätys yllätys, puheenjohtajanahan toimii juuri rakas dik. itsevaltiaan oikeudella.

No, tämä ilmoitustaulumme uusin siis koskee juurikin tätä asiaa. Diktattoriltakaan ei ole jäänyt huomaamatta, että roskiksen tila ei yksinkertaisesti tällaisenaan riitä. Niimpä hän on löytänyt vallan mainion ratkaisun pulmaaan: "Lajitelkaa roskanne. Piharoskikseen ei saa laittaa purkkeja, ruokajätettä, maito- tai jogurttitölkkejä, muovia, lasia, pahvia, paperia, ym ym ym. Viekää ne kierrätyskeskukseen. Roskis tyhjennetään kerran viikossa ja tämän ajan sen on riitettävä koko talolle kaikkine sen asukkaineen. Terveisin taloyhtiö". Kysynpähän vain, että jos ei sinne mitään saa laittaa, niin mitä varten se siellä pihalla edes nököttää? Kuitenkaan puolella talomme talouksista ei ole autoa. Lähin kierrätyskeskus on kaupungin ulkopuolella. Pitääkö siis asukkaiden (myös huonojalkaisten vanhusten ja pikkulasten) lähteä kävelemään kyseistä matkaa roskapussit käsissään, ja vielä maksaa siitä, että saavat ne sinne jättää? Keskuksetkaan kun eivät ilmaiseksi toiminnassa pyöri. Pienempiä keräyspisteitä toki kaupungin rajojen sisältä löytyy, mutta niistäkin lähin on useamman kilometrin päässä.

Pihasta ja autoista puhuttaessa voitaisiin puuttua myös lämmitystolppiin. Toisin sanoen niiden puutteeseen. Talven pakkasilla ne meistä, joilla on auto käytössä, joutuvat kylmäkäynnistämään ja rapaamaan joka ikinen päivä. Jännitystä lisää myös, käynnistyykö auto ollenkaan tai avautuvatko ovet. Onko pakkanen jäädyttänyt auton kiinni lämmitysvirtaa saamattomana? Myös diktaattorillamme on auto, mutta hänestä edes yksi tolppa on aivan turhake pihallemme. Kuka sitä muka tarvitsee, virranhan voi jatkojohdolla ottaa autotallista. Mutta ai niin, talliinhan on pääsy kielletty, sillä dik. pitää sitä omana henkilökohtaisena varastonaan (jos joku sinne joskus erehtyy vaikka polkupyörän viemään talvisäilöön, niin omaisuus lentää kaatopaikalle alta aika yksikön). Lisäksi talliin vievä mäki on mahdottoman liukas talvisin, joten sieltä on hyvin hankala päästä takaisin maan tasalle. Emmepä siis saa otettua virtaa sieltäkään. Kun auto jäätyy pihalle ja jalkapatikka on ainoa vaihtoehto, diktaattori toteaa, että mitä sitä asukas edes autoa tarvitsee kun ei sitä kuitenkaan käytä. Hmm. Käytäpä siinä sitten kun et saa sitä toimimaan, kun eipä ole millä lämmittäisi akun käyntiin ja ovet auki.